Uzdol

  Kreirano Svi 13, 2019

  Uzdol je selo i župa u općini Prozor – Rama i vjerojatno bi široj javnosti ostao nepoznat da se nije dogodio tragični 14. rujna 1993. kada su pripadnici Armije BiH okrutno pobili 41 osobu – 12 branitelja i 29 civila, a među njima i djece.

  Piše: Josipa Prskalo/Nedjelja.ba

  Po dolasku u ovaj dio gornje Rame dočekale su nas u crnini i narodnoj nošnji, zajedno sa župnikom vlč. Ivom Tomićem, bake Ivka Stojanović i Kata Marić, obje uvenule od bola te su nam s tugom ispričale njihove životne priče pune nevolje.

  O nemilim rujanskim događajima od prije četvrt stoljeća, za koje još nitko nije odgovarao, govorili su nam i župljani Mato Marić i Kazimir Kazo Zelenika čija je 12-godišnja kćerka Jadranka bila najmlađa među uzdolskim žrtvama...

  Kreirano Tra 02, 2018

  U župi Uzdol danas je svečano proslavljen najveći kršćanski blagdan Uskrs.

  Kreirano Tra 02, 2018

  Velika subota dan je Isusova počinka u grobu. No, prije pola noći slavi se Isusovo uskrsnuće, tzv. Vazmenim bdjenjem. Ono počinje blagoslovom vatre ispred crkve, a zatim slijedi povorka i pozdrav Uskrsnoj Svijeći koja predstavlja Uskrslog Krista, biblijska čitanja koja razotkrivaju svu povijest spasenja, blagoslov krsne vode te misa proslave uskrsnuća Gospodnjega.

  Facebook

  Please publish modules in offcanvas position.